lördag 16 juni 2012

Sometimes you win, sometimes you loose..

Jo, förlusten mot England igår innebär att Sverige har spelat sin sista match av betydelse i den här EM-turneringen.
Jag och Marcus gjorde en näst intill perfekt insats igår med en gedigen leverans av bilder och video till Shoot it Live, matchbilder, avgörande mål med tillhörande jubel etc. Allt satt perfekt! Den biten hade inte kunnat gå så mycket bättre.

Snöpligt då att det för Sveriges del inte gick lika bra...

De senaste dagarna har annars varit hektiska. Jag tog nattåget till Lviv i tisdags kväll, en upplevelse som enbart den kräver ett blogginlägg egentligen. Det är nämligen så man reser här i Ukraina: Nattåg med britsar, inga rum eller så. Nej, alla får en liten packe med sängkläder som ingår i biljetten, man bäddar sin säng och sedan ligger man fint och snarkar ihop. Har man tur som jag hade, så bjuder sänggrannen på några Ukrainska specialiteter som han fiskar upp ur sin ryggsäck. Detta avnjuts tillsammans med den gamla damen i slafen bredvid och en kopp te som man fick hämta ut från tågvärdinnan. Sen sov man hur fint som helst på tåget som inte hade bråttom utan gungade långsamt fram. Det är ca 55 mil mellan Kiev och Lviv och resan tog 9 timmar...

Men jag vaknade upp i Lviv på morgonen och tog en taxi till arenan. Jag var alltså där i god tid men hade en del jobb att göra undan så den dagen försvann den också. Match på kvällen och sedan direkt tillbaka till tåget och samma resa hem igen. Vaknade alltså i Kiev på torsdag morgon och har nog aldrig varit så sunkig. Med värmen som varit här nere så är man totalt genomsvettig ca 5 gånger per dag, 2 nattåg på det så förstår ni att ett tröjbyte var befogat.

Ingen tid att åtgärda det dock, när GP-Malin stod på hotellets parkering med en bil väntandes som skulle ta oss 8 mil utanför Kiev på ett sedan länge bokat jobb. Detta jobbet kommer gå i morgondagens GP så jag kan inte berätta så mycket om det, men det är utan tvekan det jobbigaste uppdraget jag gjort rent känslomässigt... Men det kommer ett längre inlägg om detta (imorgon förhoppningsvis).


Ett litet explock av de ca 350 bilderna vi levererade hem från matchen igår


Tåget tillbaka från Lviv var ganska nytt, det var nog från 70-talet. Tåget dit var nog från 1945 skulle jag gissa...

2 kommentarer:

Erixen sa...

Härlig läsning och grymma bilder, king!

Peter Holgersson sa...

Ännu en match kikade jag o Josefine mer på era bilder än på tv-sändningen (tidsmässigt). Lyxig hemresa och kan tänka mig att ni sköljde ner belugan med rosa champagne ;-)