onsdag 18 februari 2015

Awesome!

Det är väl det som sammanfattar alpina VM 2015 bäst. Awesome! Och antagligen det ordet som jag hört mest under de här två veckorna. 

Dags för längd-VM nu (inte för mig dock) och jag har inte riktigt hunnit med att uppdatera innan. Men här kommer i alla fall en sammanfattning av alpin-VM i Vail/Beaver Creek. 

Grymma två veckor, stekande sol, medaljer, bra tider (har hunnit äta middag varje kväll), grymma och härliga människor (åkare + ledare) att jobba med. 

Bara en sak som var lite smolket i bägaren: min egen åkning. Fick känna på den omtalade torra, fjäderlätta snön de första dagarna, men då hade jag inte tid att ge mig ut och åka. När det sedan fanns tid till det så var det i och för sig bland den bästa piståkningen jag varit med om… men när Patrik Järbyn, som bor där, de första dagarna berättar om hur det brukar vara: det snöar ett till två dygn, sedan har du sol och blå himmel med 50-70 cm nysnö att åka i. Då blev man ganska sugen. Men men…får spara det till en annan gång. 

Skoteråkningen som vi hann med på den tävlingsfria dagen får kompensera. Shit va kul det var. 2 timmars ös uppe på berget med utsikt över Vail. Awesome!! 

Jobbmässigt då? Jo, det var ju mestadels jobb, och det var roligt och gick smidigt hela vägen. 
Mestadels standardbilder, men prio var att försöka få hem bilder snabbt pga konkurrensen samt tidsskillnaden, så under framförallt första veckan prioriterade jag att stå i målfållan framför att gå upp i backen och få actionbilder. 

Men jag gjorde även en del vid-sidan-om jobb de här dagarna, bla en NBA-match i Denver för Expressen och även ett rep på Vail där ju Mikaela Shiffrin och Lindsey Vonn kommer ifrån och fortfarande bor i, också det för Expressen. 

Pratade bla med ägaren till Route 6, en pub där lokalbefolkningen (i Eagle Vail, vilket enligt lokalbefolkningen är något helt annat än Vail) samlades för att se Shiffrin ta guld i Sochi, Jeff, borgmästare och deltidspolis i Eagle County, som berättade om att Mikaela öppnat dörren när de kom och skulle sjunga julsånger härom året... 
Lika som bär enligt Anna Swenn-Larsson, jag och TT-jens. Vem är vem? Foto: Pontus Lundahl, TT


Toast-glass, anyone?

Lojze, serviceman från Rossignol som skött om skidorna för Hansdotter, Maria PH och  Lindell Vikarby i 12 år. 
Kevin Durant och Russell Westbrook, stora stjärnor i NBA. 
Vinns egna parkering i Vail, med förnamnet felstavat...

Foto: Pontus Lundahl, TT

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis på födelsedagen Stintan! You're the man!
/Kenneth